Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
​Pia Hein, medlem af Hovedbestyrelsen

​Vi vil sige tingene højt og klart

Ingen kan længere være i tvivl om, hvem vi er. Vores navn, De Offentlige Tandlæger, siger det tydeligt. Vi skal ikke længere bruge tid på at forklare hvem vi er, men kan bruge tiden på at kommunikere vores holdninger og meninger.

Hovedbestyrelsen har besluttet, at vi skal ud af busken og vise politikerne, hvad De Offentlige Tandlæger mener. Vi vil høres og derfor må vi gøre os synlige. Det skal ske uden at gå på kompromis med den gode omgangstone vi er kendt for. Det handler jo ikke om mudderkast, men ganske enkelt om at sige tingene, som vi oplever dem. Vi mener, der er behov for at få sagt tingene højt og klart og meget gerne i medierne. Hvorfor? Fordi vi som offentlige tandlæger har meget at bidrage med til udviklingen af velfærdssamfundet. Der er rigtig meget at tage fat på, for eksempel de igangværende sager med Sundhedsstyrelsen og Socialministeriet om tandplejens plads i det kommunale sundhedsvæsen, regler for samtykke i en ny patientrettighedslov og et uhensigtsmæssigt klagesystem for klager over tandbehandling.  Vi er allerede i gang, vores tillidsmænd svarede i leder nummer tre på kritik fra anonyme kilder i Tandlægeforeningen. De Offentlige Tandlæger har vist, at vi har viljen og modet til at tage kampen op og give svar på tiltale hvis det er nødvendigt.

Vi har fået en helt ny hjemmeside, og jeg håber, at I alle har været inde og kigge, ellers hermed en opfordring til at give sig selv tid til at gå på opdagelse. Vi har med den nye hjemmeside helt nye muligheder og de skal udnyttes. Det er pludselig blevet lettere og hurtigere at få afstemt forventninger, få klarlagt meninger og holdninger og delt erfaringer og viden. I vil opleve, at der nu er rig mulighed for at være aktiv på hjemmesiden mens emnerne er allermest aktuelle. Vi har allerede med mælketandsdebatten oplevet, hvordan flere medlemmer har givet deres mening til kende og mange har fulgt med på sidelinjen og været inde og se om der nu skulle være kommet et nyt indlæg. Alle meninger og holdninger tæller, også din. Vær med til at gøres vores nye hjemmeside endnu mere attraktiv, tænk over om I har en god historie, vi alle vil kunne få glæde af eller lære noget af. Vi tror i hovedbestyrelsen at der findes massevis af gode historier, så kom med os ud af busken, kom meget gerne med dit bidrag.

Tiden er moden til at De Offentlige Tandlæger står frem og siger tingene højt og klart – skal vi kalde det kommunikation med kant?  I hvert fald byder Hovedbestyrelsen jer alle velkommen i debatten.

 

Med venlig hilsen

Pia Hein