Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

​Arbejdsmiljøgruppen (AMG)

Arbejdsområdet for arbejdsmiljøgruppen fremgår af ATO's arbejdsmiljøpolitik samt kommissorium og funktionsbeskrivelse for AMG.

Gruppen holder møde hvert kvartal, hvor aktiviteterne koordineres. Det er naturligvis gruppens vigtigste formål at understøtte vores politik om, at den kommunale tandpleje skal være en både fysisk og psykisk god arbejdsplads for de ansatte.

Arbejdet i AMG er således målrettet mod at samle oplysninger og viden om arbejdsmiljøforhold, som kan være til gavn i den enkelte tandpleje. Den lokale sikkerhedsgruppe er krumtappen i sikkerhedsarbejdet, og AMG får mange spørgsmål fra sikkerhedsgrupperne. Denne kontakt er vi meget glade for, og ser den gerne vedligeholdt. Også arbejdet i de regionale sikkerhedsgrupper og erfa-grupper følges af AMG.

Den lovpligtige arbejdspladsvurdering (APV) betyder, at arbejdsmiljøområdet er meget synligt i den kommunale tandpleje. APV-skemaerne, som AMG var med til at udvikle, har bevirket, at alle lokaler, instrumenter, materialer osv. bliver belyst i forhold til arbejdsmiljøet. Arbejdsmiljøgruppens formål er:

  • I samarbejde med Hovedbestyrelsen at praktisere foreningens arbejdsmiljøpolitik, således at ATO har en klar og proaktiv profil på arbejdsmiljøområdet baseret på videnskabeligt, dokumenteret grundlag.
  • Gennem sit arbejde at fremme det bedst mulige arbejdsmiljø i den kommunale tandpleje, så denne til enhver tid er en sund arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøloven er opfyldt.
  • At indsamle og formidle information og ny viden om arbejdsmiljøforhold.
  • At hjælpe og støtte ATO's medlemmer i sikkerhedsorganisationen og enkeltmedlemmer, som henvender sig om arbejdsmiljøspørgsmål at medvirke til at styrke samarbejdet mellem alle dentalbranchens organisationer og de offentlige myndigheder, der har med arbejdsmiljø at gøre.
  • At være katalysator for ny forskning på området.

I boksen til højre vil du finde en række links, som kan være relevante for dig.

 


Arbejdsmiljøgruppens medlemmer er:


Hanne Sloth
Filialleder
Helsingør Kommunale Tandpleje
Skolen ved Gurrevej Skolealleen 2B
3000 Helsingør
Tlf. 49 28 28 13

E-mail: hsl34@helsingor.dk 

Merete Vang Korsgaard
Overtandlæge
Tandplejen Skive Kommune
Resenvej 25, plan 5
7800 Skive
Tlf. 99 15 68 82

E-mail: meko@skivekommune.dk​

ATO's sekretær for arbejdsmiljøgruppen er:

Ann-Louise Madvig Sigfredsson
Peter Bangs Vej 30,4.
2000 Frederiksberg
33 14 00 65
alm@ato.dk

 

Send en mail til AMG

Bliv medlem!10 gode grund til at blive medlem