Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Socialt engagement

Som medlem af foreningen er du med til at sikre gode løn- og ansættelsesvilkår for alle offentligt ansatte tandlæger – udover en af landets bedste pensionsordninger.
 
Men medlemskabet handler også om meget andet end den personlige tryghed; nemlig om social ansvarlighed og engagement. Foreningen har som en af sine mærkesager et særligt fokus på de udsatte grupper i samfundet.
 
Gruppen af børn, unge og svage ældre, fysisk eller psykisk handicappede og socialt udsatte voksne, der ligesom alle andre bør sikres et tilbud om tandpleje, som de kan bruge.
 
ATO har omkring 1300 engagerede medlemmer, der kæmper for fælles mærkesager og sørger for at være aktive i sundhedsdebatten. Det handler om at mindske den ulighed, som vores sundhedssystem desværre rummer. 
 

Fokus på udsatte grupper

På to temadage, afholdt i Odense i 2010 og 2011, i tæt samarbejde med Børnerådet, har vi kastet lys på henholdsvis ”Udsatte børn” og ”Det svære ungdomsliv”. 
 
Det faktum, at mellem 15-20 % af alle børn og unge ikke trives i hverdagen, berører i den grad også os som faggruppe. Vi er det eneste sundhedspersonale, der regelmæssigt ser og følger børnene, frem til de bliver 18 år.
 
Vi er øjenvidner til andet end børns og unges tænder, og derfor har vi et medansvar for at opdage og underrette om de udsatte børn og unge, der sætter sig i stolen hos os. Det handler om fokus på hele mennesket og ikke kun på tænderne!