Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Så blev der endelig børstet – og sikke en fest!


TV Avisen var kommet til Frederiksberg og Søndermarkskolen for at lave et indslag om Danmarksrekorden til udsendelsen kl. 18.30 og 21.30, hvor de to nye ”Husk lige tandbørsten” værter havde sagt ja til at underholde før og under rekorden. Alt klappede, himlen var tør, stemningen var i top, og tv-holdet var på skolen godt en time. Indslaget rullede på  DR-Update det meste af dagen, men desværre nåede vi ikke gennem nåleøjet til aftennyhederne. Blandt anden optog den nye kandidat til formandsposten i SF, Astrid Krag, en stor del af sendefladen!

Af Lene Outzen Foghsgaard.

Man må godt klappe sig selv på skulderen, når der er grund til det. Og man må også godt sige tillykke, når en begivenhed af Danmarksrekordformatet forløb bedre, end vi havde turdet håbe på. Vi har fået flere positive tilbagemeldinger, og samtidig har vi fået rigtig meget pressedækning, både lokalt og nationalt. Hvilket igen betyder, at budskabet om at fokusere på tandbørstning er kommet vidt omkring. Omtalen har vi fået - ikke mindst takket været jeres indsats med at kontakte lokalpressen. 
TV2 øst, TV2Nord og TV2 Lorry og flere lokalradioer sendte billeder og lyd, hvilket vi er taknemmelige for, udover de mange, mange lokale- og regionale aviser, der omtalte begivenheden. 
Vi kunne ikke have gjort det uden jer og jeres skoleledere, lærere og ikke mindst elever. Og samtidig har samarbejdet med Colgate været en fornøjelse.

Reportage fra Søndermarkskolen, hvor DR var til stede med et tv-hold og værterne fra det nye fredagsunderholdningsshow: ”Husk lige tandbørsten”.

”Hvor mange sekunder er der nu tilbage?”, stand-upperen Christian Fuhlendorff råber ud over forsamlingen, mens hans medvært Christina Bjørn retter på mikrofonen. Viceskoleinspektør Lene Gjøl svarer fluks tilbage ”30 sekunder”.
”Godt, så tager vi lige en historie til. Har I måske hørt om dengang jeg stjal alle mine tænder tilbage fra tandfeen, fordi jeg ikke havde flere lommepenge. Nej, pjat, det gjorde jeg selvfølgelig ikke….”
" Så er der 15 sekunder igen", lyder meldingen.
”Er I klar derude…….. HAR I HUSKET TANDBØRSTEN? Et øredøvende JAAAAAAAAAaaaa sendes retur. 638 børn fra 0.-6. klasse har nemlig husket både tandbørsten og den lille tube med tandpasta fra Colgate, plus glasset, de bagefter skal spytte ud i.
”Så er det NU”, griner tandbørsteværten - ”10,9,8,7,6,5,4,3,2,1……BØRST."
 
Og så bliver der ellers børstet. Og solen skinner deroppe, hvor heldig man kan være, og værten på podiet dirigerer tandbørsten rundt i munden, først for oven, så i siderne, så forneden, og husk at børste i cirkler.”
"5,4,3,2,1...", minuttet er gået, og rekorden er i hus på Søndermarkskolen på Frederiksberg, ligesom på hundredvis af andre skoler i landet.
 

Børn børster foran TV Avisens kamera, efter at rekorden er slut. 
 
Glade børn med tandpasta i mundvigen taler om kap og mener, at de godt nok har gjort det godt. En lille fyr fra 1. klasse viser sine friske tænder og spørger, om jeg kan se, at der er rent helt inde i hjørnet. Og det kan jeg sagtens se. Helt ind i hjørnet! Tilfreds går han sammen med sin lærer og de andre kammerater tilbage mod klassen.
 
3.B bliver stående tilbage, for de skal tale med værten fra TV Avisen, Søren Kragelund, der stiller spørgsmål. Han spørger om det var sjovt, om hvor tit børnene børster derhjemme, og om det er mor og far, der gør det. ”Ja for det meste”, siger pigen i lilla og synes, at det er svært at børste tænder, i hvert fald grundigt. ”Min mor og far børster for det meste. De siger de gør det grundigt.”  ”Hvad betyder egentlig grundigt”, hvisker en fyr til en anden.
 
Bagefter er det Lotte Høiers tur, overtandlæge på Frederiksberg. Hun har lige givet interview til TV2 Lorry, og nu er det så DR-værten, der stiller spørgsmål om vigtigheden af rene tænder og tanken bag Danmarksrekorden.
 
Klippet er sat på til kl. 18.30 og forhåbentlig også 21.30, fortæller værten. I hvert fald er billederne nu sendt tilbage til redaktionen. Også TV2 Lorry tager fat i nogle børn, og kl. 11.20 har alle, både store og små, kendte og mindre kendte, forladt skolegården.
Det er ikke til at se, at her, for bare 30 minutter siden, stod hundredvis af børn i alle farver og børstede det bedste, de havde lært.

0-klasserne kom i god tid og sad og øvede i den ene ende af skolegården.
 
Er Danmarksrekorden så slået?
Onsdag eftermiddag ringede de fra flere medier, blandt andet TV2Øst og TV2Nord for at høre, om Danmarksrekorden nu også VAR slået - om vi kunne bekræfte det. Og ja, det kunne vi. Rekorden på 14.046, sat i Esbjerg, i 2007, blev slået med flere længder, og Esbjergenserne hjalp os med det. De stillede med hele 5305 børn, et flot bidrag til den samlede rekorddeltagelse. Kun på én tilmeldt skole, ud af de hundredvis, der stillede op, lykkedes det ikke at gennemføre eventen. Nu er kun slutspurten tilbage. Der skal indsamles og indsendes tro- og love erklæringer fra lærere og skoler, hvorefter vi kvitterer med diplomer.
 
Klap jer selv på skulderen og tusind tak for kampen!
 
Bare et lille udpluk af pressedækningen:
 
 
 
 
 

 
 

 Indhold