Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Løn og ansættelse i den private sektor​​

Aflønning i forbindelse med fravær pga. nærkontakt med coronasmittet person eller fordi man er i risikogruppen

Hvis man har været i nærkontakt med en person, der på tidspunktet for kontakten eller op til 48 timer efter kontakten er testet positiv for coronavirus har man pligt til dels at selvisolere sig, dels til at få foretaget en test umiddelbart og igen 72 timer efter første test.
Der er således tale om en opfordring til samtlige borgere i Danmark om at man isolerer sig for at forsøge at minimere smittespredningen i samfundet.

Der er altså ikke et lovkrav om selvisolation men alene en opfordring til samtlige danskere.

Alligevel må det antages, at man kan støtte sig til de udtalelser om fravær, der kom både fra sundhedsmyndighederne og regeringen efter samråd med arbejdsmarkedets parter i foråret 2020 om, at fravær i denne sammenhæng skal sidestilles og dermed aflønnes som løn under sygdom.

Det samme er gældende for personer, der tilhører risikogruppen. Læs udgivelsen fra Sundhedsstyrelsen her. Til denne gruppe hører også gravide, fra de er 28 uger henne.

Såfremt det er muligt, at de kan arbejde hjemmefra eller med områder, der ikke medfører personkontakt, skal de gøre dette. Hvis ikke det er muligt, skal de fraværsmeldes og aflønnes som under sygdom.

15. februar 2021