Syv gode råd til en god ansøgning
Syv gode råd til en god ansøgning
Her kan du læse syv gode råd til en god ansøgning:
1. Kom godt fra start og sæt dig ind i det sted, du søger
Dan dig et overblik over, hvad tandplejen eller klinikken, du vil søge job i, især lægger vægt på, og hvilke behandlinger, de tilbyder. Orienter dig på siden, og er du stadig i tvivl om noget, så ring og forhør dig og gør dig klart, før du ringer, hvad du vil spørge ind til.
2. Din ansøgning skal afspejle, hvem du er
- Hvad er dine kvaliteter?
- Hvad brænder du for inden for faget?
- Har du oplevet, at kirurgi er interessant.
- Er der fart over feltet, eller er du mere den stille type, når du kommer ind i et rum?
- Har du nemt ved at kommunikere med patienterne?
- Hvorfor skal man vælge dig som ansøger – what´s in it.. ikke kun for dig, men også for tandklinikken?
3. Vær positiv
En positiv indstilling kommer du langt med. Det har betydning, at du som ansøger er både positiv og fleksibel. Ikke kun positiv omkring jobbet, men også omkring de sider ved dig selv, som er værd at fremhæve. Det er vigtigt, at du får beskrevet de områder i faget, som du brænder for.
4. Ansøgningen skal være kort og kontant
En ansøgning skal helst ikke fylde mere end en A4-side. Alle de gode argumenter skal være der, og de skal fremgå kort og præcist. Giv gerne eksempler på dine egenskaber.
5. Det er hårdt arbejde at skrive ansøgninger
Lad dig ikke slå ud af et afslag. Det budskab er så væsentligt at få formidlet. Det ér bare hårdt arbejde at skrive ansøgninger, og det gælder for alle. Det kan godt være, at du ender med at skulle skrive mange gode ansøgninger, før det lykkes, men det må ikke tage modet fra dig.
6. Søg over hele landet
Når du søger job, så tænk over, om du søger i omegnskommuner til København og Aarhus, eller du for eksempel søger i Sydsjælland og Vestjylland. Her er nemlig helt andre udfordringer.
7. Børne- og ungetandplejen er mere end pædodonti
Forebyggelse og sundhedsfremme er nøgleord i moderne tandpleje, og det forebyggende synspunkt kommer ingen tandlæger uden om. Det fylder i tandplejen, men også i Sundhedsloven, hvor det er et af de første punkter.