Sådan skriver du et godt CV

Studerende Nyuddannet tandlæge Sådan skriver du et godt CV

Sådan skriver du et godt CV

ATO har flere gange fået spørgsmålet, hvordan skriver jeg en god ansøgning? Hvordan med CV’et? Hvad skal med, og hvad skal ikke med? Det kan være en udfordring at skrive sine første ansøgning, dels kan der jo være flere om buddet, og du synes måske heller ikke, at du har særlig meget erhvervserfaring at byde ind med.

CV’et  må meget gerne være overskueligt og systematisk opdelt. Gør det lidt anderledes end de andre, lad dig inspirere af en standardskabelon med hensyn til indhold og opsætning, men anvend den ikke ukritisk. Det er der mange andre, der gør.

Nogle indsætter et lille portrætbillede, andre gør det ikke. Indsætter du et billede, er det fint, hvis det er naturligt. Pas på med at være meget udfordrende klædt, det er en stilling som tandlæge, du søger.

Tænk over afsenderen på din mailadresse, har det et meget fantasifuldt navn: ”sprut og druk”, ”Mors fede ferie” mm. så husk, at modtager ser dette. Det svarer til hvilken konvolut, du vælger at sende din ansøgning i.

Generel huskeliste:

 • Personlige data
  Navn, adresse, (anvend ikke kælenavne om dig selv, det er sødt, men er arbejdsgiver uvedkommende). Tlf. nr. Mail adresse, evt. alder og civilstand.
 • Kort beskrivelse af dig selv
  Vælg de ord, du synes passer bedst på dig. Skriv gerne noget, du forestiller dig er relevant i forhold til netop denne mulige arbejdsgiver. Tænk som arbejdsgiveren: Hvad tror du, vedkommende gerne vil vide om dig. Hvordan forestiller du dig, at den tandpleje du søger er (privat/offentlig, stor/lille/centralklinik/decentral struktur), og hvorfor søger du lige præcis denne? Beskriv, hvad du er særlig optaget af, og hvordan du er som person.
 • Uddannelse
  Kort kronologisk beskrivelse. Meget gerne lidt uddybning, hvis du f.eks. har en bachelor inden for et helt andet område, hvad fik du ud af denne uddannelse, og hvorfor skiftede du fag?
 • Erhvervserfaring
  Har du haft lønnet arbejde? Har du været ansat i et servicefag, vuggestue, fritidshjem, plejehjem, butik, herunder også frivilligt relevant arbejde f.eks. tandpleje for de hjemløse, tandlæger uden grænser.
 • Kurser
  Fagfaglige kurser. Personlige kurser, f.eks. kommunikation, pædagogik.
 • Fritidsinteresser
  Herunder sport, leder- og trænergerning mm. Gåture, læsehest mm. En arbejdsgiver vil gerne ansætte hele mennesker.
 • Sprog
  Mundtlige og skriftlige kompetencer.
 • Kendskab til It
  Hvilke programmer, f.eks. Office pakken. Tandplejesystemer, f.eks. TMT og TK2.