Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Sunde tænder - hele livet

- to nye pjecer fortæller om ældres tand- og mundsundhed

 

I pjecerne er også nævnt DOFT's projekt "Bedste skal ha' børstet tænder", der løb over fire måneder og startede efteråret 2013. Projektet blev gennemført i samarbejde med FOA og 19 kommunale tandplejer over hele landet. Billedet er fra Ishøj, hvor tandplejen deltog.

 

 

Ældreforum er afsenderen på to nye pjecer med titlerne:

 

"Sunde tænder - hele livet. Ældres tand- og mundsundhed - inspiration til ældre borgere"
- rettet mod ældre. 

Bestil den gratis her

 

 

 

 

 

Det skriver Ældreforum om pjecen rettet mod ældre:
"Pjecen indeholder information om, hvorfor det med alderen er særligt vigtigt at passe godt på tænder og mund, samt konkrete råd om, hvordan man selv kan bidrage til at bevare sunde tænde - både når man selv kan klare den daglige mundhygiejne, og når der opstår behov for hjælp. I pjecen er også information om, hvor man kan finde yderligere inspiration, viden og hjælp om tand- og mundsundhed."

 

"Sunde tænder - hele livet. Ældres tand- og mundsundhed - inspiration til social- og sundhedspersonale og pårørende".

Bestil den gratis her

 

 

 

 

 

Det skriver Ældreforum om pjecen rettet mod personale og pårørende:
"Pjecen indeholder information og konkrete råd om, hvordan social- og sundhedspersonale og pårørende kan bidrage til at opretholde de ældres tandsundhed. Her er for eksempel hjælp at hente til at afklare, om en person har brug for hjælp til tandpleje, og hvordan man sikrer, at tandpleje bliver en integreret del af den personlige pleje. Samtidig er der generel viden om ældres tand- og mundsundhed og der deles erfaringer fra syv kommunale projekter, der har opnået gode resultater ved fokus på de ældres tandsundhed. I pjecen finder du blandt andet projekterne."

 

  • "Videreuddannelse af social- og sundhedsassistenter" i Randers, hvor Randers Kommunale Tandpleje i samarbejde med kommunen i 2014/2015 gennemfører et uddannelsesforløb for ca. 1000 sosu-assistenter.
  • Projektet "Bedste skal have børstet tænder", som DOFT stod bag i samarbejde med FOA i 2013/2014.

 

Begge pjecer kan som sagt bestilles gratis, men også downloades. Find dem ovenfor i de to links og se, hvad ÆldreForum ellers har på hjerte på www.aeldreforum.dk (telefon 93 59 01 73.)

 

Ældreforum er et statsligt, uafhængigt råd under Sundheds- og Ældreministeriet, som skal følge og vurdere ældres vilkår i samfundet på alle livets områder. Rådet skal samtidig bidrage til at synliggøre de ældres ressourcer og nuancere billedet af ældre og aldring. Forskere, fagpersoner, organisationer, kommuner, regioner og ældreråd og mange andre inddrages løbende i rådets arbejde. Læs mere på www.aeldreforum.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 1. oktober 2015

 

 Indhold