Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

​Ret ​til selvstændigt virke


I ATO har vi henvendt os til Styrelsen for Patientsikkerhed, idet en række tandlæger vil kunne komme i klemme i forhold til optjening af ret til selvstændigt virke, da de sidder i vikariater eller korttidsansættelser, der ikke nødvendigvis kan forlænges.

Vi har spurgt, hvordan Styrelsen for Patientsikkerhed vil administrere dette, når tandlæger har været hjemsendt og dermed ikke har optjent 360 timer i løbet af deres minimum tre måneder lange ansættelse.


Styrelsen for Patientsikkerhed er klar over, at der i denne Coronatid sker en del ændringer i ansættelsesforholdet for blandt andre tandlæger. 

Udgangspunktet er, at uddannelses-tandlægerne skal opfylde betingelserne/krav om mindst tre måneder svarende til 360 timer. 
Hvis uddannelses-tandlægen har mulighed for forlængelse af ansættelsen, således at minimumskravet (tre måneder svarende til 360 timer) kan optjenes er det fint. 

STPS kan ikke sige noget generelt om, hvordan de vil behandle disse situationer, men kommer der et ophold pga. den ekstraordinære situation ifm. Corona, vil de kunne foretage en konkret vurdering af den enkelte situation med henblik på eventuel dispensation.


25. marts 2020